++mOst wElcOmE++

thanks fOr u all;)

~~ sign~~

╔══╗
╚╗╔╝
(¯`v´¯)
╚ . ¸.♥ U
(●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃)
/█\
/█\
✿❀✿❀❤
"FAMILIES"
"MOHD HAFIZAN"
"ALL FReNS"

~~fatIhah nazali,ain nadia,mimie melissa~~
H@FIB@h fOrever(",)
♫♫♪♫♫♫♪♫

Wednesday, December 29

sEm 4 in Usm

perhh kejap gilEr mse berlalu,dh msuk sem 4 upErnye aq dekat USM nie..kirE-kirE fUuh ade lg 4 sem nak abiskan prOses pembElajaran akU nie..xsabar nyE nk abis lajO.

SO pendftaran khUsus aku bErjalan dengan lncar tanpa ade msalah dlm drOp or add subjEk tu pUn aq dftar last2..aq mmg selalu jer tertnggal mnde2 pentg cmni..ahax.
khUsus yg wajib aq lUlUs tuk 

 sem 4 sidang 2010/2011

PGT 202E
PGT 203
HST 121
HSB 233
LSP 401
WLK 101

aq malas dh nk tUlis pnjg-pnjg  nanti cOntinue latEr,nk slEep duluan...huk3

Sunday, December 5

Oh astrO cEriA

citEr haRi niE kan bErkaitan ngn astrO cEria,ahax..papE jela kaN
aq bnGn pagI nIe,erm xla pg dh kn sb aq bngn td kul 12 lbih(opss malu nyE ank darE bngn tghari)hahaha
dgR lak bungi soRe gamat kat lUar,upEnyer acu aq da smpai,apE agy dak KePoh yg cUte berdua tu ngh berebUt pE tah tapI yg TNSeN nYE tiap msE bukak astRo cEria nak tgk citEr lain pUn XBLEY NIe
aKu cakaP adi kaSi la k.tOi remOte tu,nak taHu bley lak dia cOntrOl pgg remOte kt tgn 24 jaM ,nmpak gayE xdE plUang la aKu kaN nk tgk ciTer laiN




ni bdk2 kechik yg aku bgtahu tu...hee~~







aq PKsE GAK dUk mElangUt tgk ciTer UTRAMAn tu..pape jela Org bEsar kEne la beralAh ngn dA k kEchik kan sO dgn baIk hati aq msUk bIlIK THen ngadap lpToP BUKe fb,bUke fb pOn bOsan gak...nAk dOwnlOad movie ternEt dh slOw nIe..huhu,tgk jE la mOvies paP E yg mErapU lm LptOp aq nie..


taDi mmbEr call caKap haRi nIe last mOnsun cup N mmbEr aq teha de Ajak p,naK p canE syg2 sUmer aq Bukan aDe kat GAnu nIe,lau x dAh lamE aq kUar p ngn syg aku...erm ciaN syg akU sOrg2 je kat gaNu TU,SaBAR ye t i Balik taU ley kIter jaLan n aBiskaN masE bersamE yUp..hUrm bilAlAh Dapat pUlaNg nie,..mEnanTi DeNGAN sabaR=)

Saturday, December 4

"nE W famOus kOrean ost 2010"




 hyun bin Oppa
hae wOn unni



fIrst aq sgt sukE cter yang aq bru tgk 4 episod,tu pOwn dOwnload tapi mmg best giler jalan cter walaupun aq bru tgk 4 episod,yg pntg cOz aq mnat dkat kim jae won n hyun bin nie.. ..tuk infOrmation citer nie bru dtayang kat kOrea that why la bru ade 4 episod yg bleh download,xsabO nyer nak citer nie smpai abis..huhuhu,tjuk cter nie 
'SECRET GARDEN'

********************************************

'tHe fugitive plan B'

 yeah c my beloved rain in dis stOry

 i think they not match each other but just cute to c them tgether..heroin is look more older that rain u know..that why they can't be a perfect match..


ha ni die citer yg kedua aq ase seronok cOz rain cute sgt in d story,private investigated..wow so amazing,,by the way i'm already had 1-13 episod for dis story..another episod can't download nOw..oh i can't wait to see more episod..mm nOw stOry nie di tayang kan kat kbsw sO just don't wait to watch this funny n amazing ost..love it...

******************************************

 "my girlfriend is a guminho"






when first i saw dis dtory i think that this story like a long story bcOz the title is like that  guminho change to humans,hmm like a legand u knOw so i just sit n watching..i already had full episod for this story..hmm this story are so intresting n funny n more romentik..i love to had boifren like li sung gi in dis story but my mamat is also behave romance like that...hahahaha..argh citer nie mmg menarik la lau korg tgk...sedih,happy,kelakar n part last tu aq de gak touching..erm kisah nye mmg interesting..i give 5 stars for this strory!!


*******************************************************



"playfUll kiss"




erm stOry ni termasuk lm list story yg aq nak tgk...already had 1-13 episod but the middle of episod is not complete again so must wait to download the whole episod...huhu...i think this story also fun..the most important think is my lovely hero in dis story..muaaxxx

sUnyI dOh

hmm hari nie mktih dh balik kedah sO tnggal kami sefamily jer
dikyah xbalik lagi,abg pOn xbalik agy tnggllah aq ngn isyah jew
ermm acu balik esOk kot wah gamat lak ngn suare dak kechik berdua tu
hihihihihihihihihihi,erm nak balik trg tapi tiket xde agy sO aq itut abg aq jela k KL 9 aibln nanti..dr KL bru balik ganu..pe mcm...hehehehe

Wednesday, November 24

mErdeka

24 nOvember 2010
wah hari nie hari yg dinanti-nantikan aq udah merdeka dOng
merdeka paper exam final sem 3 nie..hik3...suker2...
dah boleh ngadap lptOp 24 hOurs n bleh strt packing sume brg dh
mahu pulang dOng!!!
bye-bye sem 3 wait fOr me sem 4

Tuesday, November 23

lazy gUrlz

yeah buat mse skunk aq sdg mnjadi seorg budak yg sgt malas,mlas pe of cOz la malas stdy
esOk ptg last paper tp aq cam dh xde mOod nk stdy paper tu,dr.anba bg jela saye A paper HSK 203 sOk ye!!!ahaxx,erm susane kat usm nie dh sunyi sepi dh,aq ase cm aq je yg still de kat usm nim,xpe la sunyi sket nk stdy dapat privasy tapi kan aq mls giler nk stdy,bukak nota then tutp,duk kt meja kjap je then terus ngntuk n nk baring..apela nk jadi yerk,dh nk wt cane ngdap nota pon ilmu x msuk gak.any suggestiOn??

erm perut lapa la,lau trun kafe mse nie msti xde lauk lagi,dh tu lauk pOn yg same jer,bosan la....tapi lau trun nanti msti sumer lauk da tnggal sisa-sisa...tiap2 ari mkn lebihan jer.sedih btul la...masak lam bilik tiap-tiap ari msak srdin lagi la muak nk termuntah pOn ade tp sb mls nk trun mkn jugak la jnji perut terisi..hahaha

sO ape nk wt ari nie,stdy malas,mkn pun malas(btul k mkn mls??),tidO jela tapi nk tidO bru je bngn,..hahaha
xpyah wt pape la,ngadap je fb n lptOp nie,ermm ptg ni  nk anta lptOp p format,lptOp xde mslh cme saje gatal nk format lgpOn xpnh fOrmat g,rse cm berat 66 dh nk bke lptOp nie,hrp2 abg tu kmbalikan lptOp aq cepat sket sb aq ne bleh renggang ngn lptOp ksyangn n lelame..huhu..dh la tu tuk rinie,xtahu nk tulis pe..atak fk exam lg nie...semOge berakhir dgn baik je sOk.bye3

Friday, November 19

tOday

erm baru bape ari duk umah mktOk dh kne dtg sni balik,sb hari nie de paper lagi
sib bek paper ni ptg kul 3 nanti sO aq relax2 g bkn stdy pOn,erm rumate aq xdek sib bek adik bOngsu
aq yg tgh cti sek skunk nie nk dtg cni temankan aq,hehehe..xla aq rse sunyi sgt..

erm abOut paper ptg nie,aq xtahu dh nk stdy pa,sb rse cm mls sgt dh nk ngadap nOta...nOta pOn sket je,bce duk ulg mnde same,knape aq perlu mls nie???uwawa...hari nie kami berdua mkn nasi lauk srdin je sb mls nk trun bli mkanan,kafe kan jauh,huhu..yeah esOk nk kuar bwk adik aq jln-jln penang tp nk g mane erk,erm xpela pg je mne2..hehehe....sb paper hsk lmbat agy de g gap 5 hari sempat la jejalan dulu..hik3


wish me luck yer for exam ptg ni....;)

Sunday, November 14

"Hari raya,huray raya,raya"

yeah kite akan beraya lagi,hihi...mksud saye raye haji bukan raye pOse tau,sedih gak raye haji xdapat jumpoe my cyg,sb balik beraye kat perak je umah mktOk sib baik mak dh pndah duduk kat sane xla xdapat jumpe mak.eSok lps exam pgt 201e aq akan menaiki bus ke jetty sengsOrg jer,huhu...mntak2 la pndai n selamat smpai ke destinasi.balik pOwn bkn cuti lame cOz 19 nie ade paper lagi sO de lah lam 5 hari bermula esok,erm jnji dapat balik,xmau aku beraye kat usm..huhuhu...kepada sume kawan-kawan 

selamat menyambut hari raya haji atau korban or aidiladha.maaf zahir&batin



biasa sebut pasal hari raya aidiladha nie mesti kita akan bnyak makan daging sbnya dah nama korban sO mmg la umat islam akan berkorban pada tariikh nie,contoh-contoh aktiviti biasa dibuat mase raye haji.

 aq bersimpati ngn nasib cik lembu nie..hehehe


 Oh cik lembu...nyum3


Saturday, November 13

"mamat oh mamat"

cerita mengenai mamat ni bukan org lain tapi pkwe aq sndri,hahahaha,pakwe aq belajo facebOoking dh leni,bkn aq xske tapi aq takut dye slh faham je pape yg dalam fb tu,yela kan aq n dalam fb banyak merapu..nak jadikan cerita aku yg buatkan facebook tuk dye,saje je aq buat sebenarnya tuk ske2 xsangka la plak dye bsungguh nak mengaktifkan diri,tadi dye cakap

"abang xtahu la nk komen yg sape,semua mmber ayg lam list friend,malu la abg"

aku pOn nak kate pe kan,dh xpela nak wt baru pOn ikut abg la wat private xpe xpyh add ayang xpe gOp
bukan aq paksa pOwn kawan2 aq add,kawan2 aq yg gatal nk add,ade gak yg sbuk nak skodeng profile pkwe aq kOwt sb tu add,yela dh xde kaitan ngn dOrang kn
(hahaha,ayat perli nge sediss)

xpela ikut ske dye la janji bukan disbkan nape2 lam facebook kami gaduh...doakan kami ceria n bhgia yup..bye

"Aghhh"

walaupun aq dh abis paper killer aq rinie p aq still xde perasaan happy pOwn sb pe bukan nye dah abis sume exam,byk g paper xdijawab lagi,mak mahu pulang,xmahu exam boleh..huhu...
aq ase xhappy jer nasib baik dah nk abis sem 3 nie,tahun depan sem 4 dah..ble aq nak sem 7,8 nie leh abis trus study,n then leh kje lak(tu pon lau de rezeki)..apsal aq ase cm xchat badan je nie n pelbagai rase yg bermain lam kepale otak aku:

nak demam

bOsan,bOrink 
 

sakit tekak 
(smpai nk telan air pn sakit)

mate ngntuk

sentiase menguap

pening hngga denyut2

kekusutan

dalam dilema

perlukan kawan-kawan 
(tapi xde sorg pon leh hrp d cni)

xde perasaan nk wt baik kat sesape

jadi menyampah ngn semua orang

mls nk cakap banyak
(ngn sesape pon)

mulut dah letih

nk gigit n telan org

nak menjerit kuat-kuat

rasa kesunyian

rase bnci kat seseorg
(tapi xsure sape)

rase dah xmahu duk usm nie

rase mnyesal lak
(mcm2 mnyesal)

rindu kat mamat hafizan
(xmsj g hari ni)

rase cam xnak senyum
(tapi tgk tom n jerry aq gelak je kuat)

nak terjun saujana
(tipu je)

nak buat ibadat banyak
(tapi perasaan mls tu slalu dtg)

nak bunuh semut lm bilik aq
(jadi killergurl) 

nak kuar ambik angin
(tapi motor xde lagi)

nak release tnsion p njoy
(tapi cnta xde kat cni)

nak pergi naik jmbatan penang
(berjalan kaki sorg2 tgk lmpu)

 


pss: masalah-masalah yg datang berpunca dari hati yang xtenang,yup hati aq xtenang,i need ketenangan sO nk p sOlat n mngaji al-quran.bye

'HSM 215'

13/nov/2010....2.15 p.m= hsm 215,paper killer untuk aq sem nie..yA Allah kau mudahkan lah aq nak menjawab nanti,biarpun aq dah bace nOta tutOrial tp tetap rase takut sbnye sOklan yg kuar nanti xpasti dr tutOrial Or sOklan lain,yang aq mintak supaya sOklan nanti mudah difahami dan xberbelit sb nanti senang aq nk gOreng sOklan tu.huhuhu,skurang-kurang reka-reka dapat gak memenuhkan kertas jawapan.ni pon baru bngn td tertidO jap sb kepale pening sgt tapi mengantuk lagi,aq asyik ngntuk jer nie of cOz lam dewan t mase exam aq nguap setiap mase.makan pOwm cam xslera,blurr lagi nk trun sib baik rumate nk tlg blikan,leh gak aq tgk2 nOta skali agy tapi lau tgk pOn pale Otak aq dah xlarat nak mengingati dan menghafal last-last minit camni.

"bikin baru"

erm for information i nak buat blOg baru cOz nye blOg aq nie da xleh tukar layout..huhuhu....that why la aq tgk blOg nie background same jer,naik muak lak...huhuhu....nak wat baru,nk bikin baru gak p tnggu lps exam la...hee~~~~

Thursday, November 11

'semangat lebih;P"

haa ni smpat g snap pic kOnon nye study la kan,tp lau nk tahu tujuan aq pkai earpon tu cz aq ngh tgk cerita adamaya,ahax...study sambil tgk citer ofcoz la xmsuk p mmg aq ske wt cam gtu;P


yes ade perubahan,pagi nie aq bngn awal la...sb pe semalam tido awl sket dr sebelumnya sO sb tu leh bngn awl nie,aq bngn pOn d sbkan bunyi alarm hp rumate aq,yela cOz alarm aq knci 7.30...hahaha...aq n sebenarnye pemalas sket bngn awl.kdg sOlat subuh pOn terlewat kdg2 ter*****(fhm2 la yup)huhuhuhu...erm ni niat nak study la ni,pg ni de paper bi LSP300 tapi aq bngn bkn nk stdy yg tu,aq nk bce nota sj paper killer yg plg aq xtahu pa..yela kuliah pon 2,3 kali je masuk..sO guest la aq mmg pemalas..hahaha


        ✿❀•❤•✿❀❤✿❀•❤•✿❀❤✿❀•❤•✿❀❤✿❀•❤•✿❀❤✿❀•❤•✿❀❤

sO aq nk share keadaan meja aq ble aq nk study,kdg2 xleh nk study cOz keadaan meja sgt serabut dan melOyakan..huhuhahaha,anyway wish me luck fOr my exam yup...luv u all 

ha tgk la ni kan..uhukk....lau kOrg msti xleh nk study;P


Ni nOta je lebih bce nye tidak(gimik2);p



ha ni la yg aq mksudkan,study2 tapi lptOp sntiase ade d cc aku...huwa3,tu nmpak tu ngh tgk movies adamaya la tu;P...So disbkan ciri2 pembelajaran aq la yg paper aq xpnh nk dapat elOk..care study yg x berkesan...lalalallalala~~~~



pss:   

k la u all,ni da nk start care study yang berkesan nie....kui3,gdluck fOr me n fOr all my friend yg tgh berexam ari nie;)

Monday, November 8

"finnally"and "hOpefully"


(HST 223)


Arghhh akhirnye selesai sudah paper first tuk final exam aq sem 3 nie iaitu HST 223
tadi p jawab exam ngn mate ngntuk,kepale pening,sO ble da msuk tgk sOklan,erm sOklan tutOr sumer masuk,lau sesape mmg ngafal n bce tutOr btul2 knfem leh jawab dengan mudah dan hati yg riang tapi aq xde persediaan langsung paper first nim,Org kate paper first la yang lebih semangat nak jawab tapi xdapat nk byg betape aq mls nk jawab paper ni tadi,sOklan sng sgt tapi rugi aq xbace btul2,xready btul2..dah nak wat cane nasi dh mnjadi bubur,xdapat undur mase lagi dah

ade 8 sOklan jawab 4 je tapi aq ase cam aq jawab 3 je xckup mase tmbah dengan aq xigt langsung,bkn main stdy last minit semalam n pagi td tapi xigt2 jugak,yang sOklan aq sndri present mse tutOr pon aq xigt langsung,aq nak cakap kat sni aq da wt kesalahan besar cOz xbersungguh stdy tuk paper ni..harap2 lagi 5 paper yg akan datang,aq dapat jawab dengan baik(ckp saje kot,time n ngadap lptop g,xreti nk stdy)

Sunday, November 7

"sEdih k gUmbire"

pagi tadi mak call,mak cakap"mak dah buat pertukaran adik sek di perak",bila je dgr cmtu aq da xtahu nak ckp pe,xtahu samada berita gumbire k sedih,yg pasti aq berjauhan ngn org tercyg aq,ngn kengkawan..da pndah mmg akn sush nk balik trg lagi dah..xsnggup la plak tapi nk wt camne lau itu kputusan mak,erm gembira ke dapat pndah perak??aq pon tnye diri aq,kat perak ade ape erk,cam terasing je nnti ble pndah,kawan2 xde,nak g jalan pon sush tempat baru....huwa3...nak nagis bleh x tapi yang pasti aq xtahu nak ckp pe nie,dah la sok exam...pale otak aq lak bingung nie...xnak pndah leh x??nak duk trg tapi cian lak mktok duk umah sorg2 lau ade mak leh gak tolong tgk2 kan mktok kat kpg perak walaupun aq belajar kat penang ni je,kire xjauh la dengan perak tapi aq ase mcm xbest jer.


ermmmmmmmm,sO nak wt cane nim...;'(

Saturday, November 6

'nOt ready yet"

erm pagi nie aq da smpai usm tercintan,mate pon ngntuk,tubuh pon letih cz semalam dlm bus xleh tido sgt pOn,
da smpai bilik trus tidO then bngn kat kul 12 lbih..OMG ape nk jadi nie..ble da bngn teghari sumer kje tertangguh la,sO bngn2 perut lapar tahap gaban,tapi nk mkn pe..nk msk nasi mls,dh bosn mkn lauk telur with kechup,nk trun kafe pon mls..sumer mls pe la yg aq rajin. sO panas air n menu utama bihun pama n air milo..bleh la tu wat ic perutkan,sO bke lptop..kuarkan nota dr beg....duduk sndar kat kerusi konon nk start mmbce nOta then ble da bke fb mlekat la plak sni,bkak blOg tgk follower da bertambah....suke la jugak...kOnonla kan cm blOg aq best n bgus sgt...byk merapu jer nie..thank pade sume yg jadi fOllower yep..hehe



sebenarnye byk mnde lagi aq nk share n nk update kat blOg aq nih tp cm keadaan x mngizinkan sb pe sb aq still ketaq g nk exam first paper hari isnin ni..ble da ketaq mmg la nmpk sgt aq n xready lagi kan..yes i'm nOt ready yet sb pe balik ritu aq njOy je,xsntuh sgt pOn nota sO skunk bru nk start n tergagap2 nk ngafal pOn xmasuk..tnsiOn bngat sih,gi mana mahu buat nih....Otak aq blur...abisla,matila aku da la paper first sejarah....kne byk ngafal agy xtahu la lm mse 2 hari agy nk exam dah nie.......yA Allah tolongla hamba mu nie..huh time2 sush nie mle la bru igt tuhan,...sob,sob,sob......syhdu lak rase.....




yang penting aq nk infOrm kat cni aq tul-tul xready ngn paper HST223 nie;"(

Friday, November 5

*Cepatnyer mse berlalu*

cepatnya mse berlalu,mlm ni da nk balik penang
kenapa aty aku berat je nk balik,aq xpuas g duk umah actually bkn umah..hehe..xpuas g duk negeri ganu nie sb aq n berjalan merata-rata,kjap duk umh k.brg,jp duk umh pdg mdin,jap d bndar...so  sb tu aq xkate rumah umah saje...he3

mak aku ckp *hang nie balik xpernah lekat kt umah,bukan nk stdy*kuikui...kne btg hdung so pe aq nk ckp g kne admit la yg aq ni mmg kuat berjalan....kwn2 yg dekat aq pon msti da knl aq cane kn,pntg ajk jalan mmg nk p xpnh xmau p kcuali la lau aq xde mood mmg aq x p(tp jrg bdmood lau sb nk g jln)


sO skunk aq de kat umh pdg mdin agy,tadi p umh kwn aq kema tgk baby ye,yela mse ritu je p tgk kecik g,erm p td tgk ank ye dah besar n bulat la...comel dh....twin boy dua2 mmg la buas,cian kema tp xpe ma jnji bhgia ye..t aq share pic anak kwn aq tu....hehe,tp smpat snap sket je cz ank dye nangis nk tido kot..aq n dh la xpndai jage budak tp amat-amat skekan bdk2....wee^^

  ni time dOrg kecik 


ni ble dh besar(6bulan)debab sgt..hihi
ci adik(fahri)



 dlm buai tu abg twin dye c faris

 buasnye abg dye..huhu

comel sgt ank angkat aku nie..hik3


**********************************************************************
ptg nie nk kuar ngn syg aq sb mlm n da nk balik,nie duk tnggu ye r nie...hmm rndu nye pdahal semalam bru jmpe...k later la continue..muaaxxx ,kami kuar mkn pizza jer.


konon je nie mcm best,tp rse pizza tu biase je pon 

Saturday, October 23

*HUy@@*

huy@a,aq happy sb da smpai um@h nie...actually umah my mak angkat,umh my bsfren ain,
aq bru bngn tidO nie,hahaha...sbnye kan semalam aq xleh tidO lngsung lam bus sb drebar bus bawak laju sO aq tkut nak tidO...aq pOn heran sb pe mate aq xngntuk biasanya aq naik bus mate aq terus je nk terlelap.erm dah tu ble sampai kepalO pon pening,tapi xpe trun2 jmpe my bucuk hilang terus pening aq..haha



semalam kan de msj ngn sOrg budak tu,arghh aq rse aty ngn mg,sain taik kucg...bnci,bnci....huhu,ye lau mg terbace nie aq nk mg tahu aq xmaaf k mg..gurauan berbisa tahu dOp;'(

Friday, October 22

*xOxO gOssip gUrlz*

AQ nak citer sal aq n kawan-kawan aq yg tgh happy n bhgia skunk ngn pasangan masing-masing sO aq mntak izin dOrang nk msukkn pic dOrg ngn pasangan masing-masing,dh xde kje kO t aq nie..hihi...xpe kan,xpe2 blOg aq ske aty la nk ltak pape pOwn jnji x cOpy n paste mane2;)

Aq harap sgt2 hubungan cintan-cintun kami ni kekal hingga akhir hayat then dapat rasa mkn nasi myk masing-masing,lau de jdOh xkemane kan...hOpe2 begitulah hendaknye .





Okay sO this is  besfren aq yg sulung cOz dye ank sulung..hik2,erm her name fatihah binti nazali n aq pnggil dye tehah jer,nie pic yg aq tgk menarik je,that her bOifren,yg aq tahu name kimi..pnggil pon kimi jer.aq xknl sgt ngn pkwe kwn aq nie sb xpnh jmpe face tO face tp lau dh kawan aq bhgia n happy bersame dye,aq sntiase mnyOkong n hOpe DoRang bhgia selalu,kimi nie dak nOgori xslp aq..wah tehah dapat Orang jauh,xpe t ngnta jauh sket..cop2 nk jd pengapit tgh..hehe,perkenalan dOrg pown aq xsure sgt tapi yg aq tahu declare time stdy sesame kat UITM merbOk dulu(btul k x nie??) 


tarikh declare yg btul aq pOn xtahu tp yg aq tahu selepas sOal selidik dh stahun 8 bulan dOrang dh mnjalinkan hubungan cinta nie..aq harap2 kOrang berdua xde msalah ye dalam hubungan lau de msalah rujuk kat aq(cam la aq pakar cinta kan),tapi tahu gak sket-sket,aq juga harap dapat jmpe la c kimi ni face tO face.erm bile tah teha nk bwk jmpe bf dye ni,harap2 bkn mase kawin nantilah.pe lagi nak cite erk t la tmbah lagi pape yg xtahu..hihi





This is my secOnd besfren,her name pnjang sket,kalah name aq..name dye Nur nadiatul ain binti Idris n her bOifren name mOhd azhari,aq pnggil ery jer..ahakzz ..bf dye nie dak Trg je n aq selalu je jmpe ngn dye nie,Ok la cOz time dOrang jmpe awl2 lu,aq ade gak bersame..ala xleh igtla time ery nk gejas ain awl2..xpe ain dun be malu2,aq xkn citer kat cni,hehehe,tu akn jd secret2 kite..haha...sO c ery ni pendiam sket aq lak yg banyak ckp dr dye,dah sah aq n mulut becOk kan,tapi xpe dye jnis xkisah kOwt yg c kwn aq nie pOwn kpale giler2 gak..kteOrang slalu gak wt double date sb pe ade Org yg nk snap pic aq n cyg aq,aq tulun amik pic dOrg gak..;Pppp,  
best pe lepak ramai-ramai lau kepale msg2 same n sumer spOrting kan,sO dOrang la plg lme kapel kOt dah msuk 5tahun lbih,yela wktu awl2 bcnta kwn aq bru fOrm 4...Org suh stdy cbUk nk bcnta..hahaha..(aq pOn same)..still skunk xde msalah,happy je aq tengOk bdk berdua,harap2 kekal la hingga akhir hayat,kOt2 aq leh rase nasi minyak kOrang dulu..hihi..weh2 pe nie nk citer lagi,alamak karng aq cte bnyak2 de yg aq reka sndri japg....huhuhu...   




Aq xluper jugak nk msukkan my dear Eida shiny yg skunk ngh berbhgia with bOy dye dady One,hehe
Eida nie my fren kat USM nie,actually my best n giler-giler fren....hehehe,dady Onec ni umr dye tua dr kiteOrg tu sb i pnggil dye dady..hik3....kne hOrmat org yg lbih tua dr kite kan..hehehe..aq ade gak ikut dOrang date2 nie,erm  lau ade ajk org lain bkn lah d pnggil date kan...hehehe....xpela dady msti bwak ank2 dye gak kuar..hahaha..mummy eida xmarah kan..;P..Erm dOrang bru mnjalinkan hubungn nie mse kat Usm ni la...mkne er hari bersejarah di Usm.huhu...erm dah 10 bulan Kot lau kire skali ngn bulan nie...xpe2 budak-budak baru belajar..tetibe nk berpantun...dady n mummy bru je menjalinkan hubungn p dah ade 3 org anak....

O f cOz la aq n the sis sya n una...hak3...anak-anak yg lincah n hyperactive...cOngrate to bOth of you..;P....So pe g nk citer n aq bkn tahu sgt kn,yela xbaik msuk cmpur hal Org tua2...kuikuikui....yg aq hrp dady n mummy ni kekal lah,lawan perjalanan cinta anak-anak mu ini yer...nak mkn nasi myk Org kelantan nanti...hihi






sO skunk dh smpai tUrn nak cite sal aku lak..my name is Taiyibah binti zakaria,mmg kOwt name aq plek n jrg dgr kat Malaysia ni kan sO special sket name aq..hehe,Orang pnggil aq ebah je,lau bsfren aq pnggil mekbah(tehah mle dlu ni),erm kat umah mktOk aq,dOrang pnggil tOi..n kat sebelah aq nie of cOurse la Org yg aq syg,name dye Mohd Hafizan bin Ismail,kwn2 aq pnggil pizam,Kat kpg dye pnggil mat jer....ahaha,aq nak pnggil gak abg mat;P...SO nak citer came aq leh knl dye nie..

Okay first camne aq leh kenal dye ,mse aq knal dye aq bru nk blaja2 kenalan2 ngn dak laki nie(erm  tipula time tu aq da de kapel lol..ahaxx..sebenarnya kebetulan je aq ngn dye,awlnye ade sOrg dak laki tu kacau num adik aq then time tu aq ase bOsn2 sO aq teringin lak nk kacau dak tu sO aq amik num tu ngn adik aku pastu msj-msj decide r nk jmpe kan(Ops dak laki n bkn pkwe aq n tau),sO tempat kami berjumpa di ats pasar k.berang..haha(pasar ni da rOboh n dh wt baru skrg)..So first nk jmpe kan,punyer la ramai aq bwk bodyguard,kwn aq ain pOwn ade,sO aq pk lam aty nk tgk dlu la mamt tu nsem k x,lau x nsem nk chOw.punyer la jaat niat aq..Ok jalan2 cari aq ternampak la sOrang mamat nsem, duk kat benteng pasar tu,aq bkenan tengok mata dye,aq ckp nsem nye xkn yg ni kOt dak yg aq nk jmpe..erm dah sah la bukan kan sO aq msj dak sengal yg nk jmpe tu..awak kat mne nie???haha,time ni kn bhse awk n saye lagi..buwekkk,nk muntah lak ble igt.sO lepas dye bls aq trus je cri..sengal la mamat ni,aq xabis nk rh lm aty,nk jmpe sgt tu tetibe dh jmpe aq kjut lak cOz mamat yg aq ckp nsem tadi ade kt ctu gak,la uper2 nyer kawan dye la...dye xnsem p bawak mmber nsem,bgus la leh aq sapu...haha...aq biar je mamat xnsem tu cakap ngn kwn aq,aq xlyn pun baik aq lyn yg nsem nie,kjam nye aq,tapi finally dapat gak num kawan dye yg nsem nie(sO bermula disini la,(mamat yg nsem ni la pkwe aq skunk),xtahu la bg kOrg dye nsem k x,aq xpeduli tp he's everything fOr me...  

yang tengah-tengah perkenalan aq xnak r citer,uhuk....lawak lak ble igt balik then kawan la ngn dye ,msj-msj cam biasa la,mklumla kawan kan,nk kapel time tu da de pkwe lol(mnyesal x ptus awl2)cz akhirnya aq putus gak ngn pkwe aq tu...bkn i salah k,i setia...he leaves me first....huhu..(first time kot ditnggalkan),sebelum nie aq je yg tnggl Org,last2 kne kat aq sndri,tapi xpe bila sesuatu hilang kite akan dapat yang lebih baik,ya aq ngaku,mmg btul pown ungkapan ayt tu nOw aq dapat yang lebih baik dr dye.....more,more,more better...hmm i hope my bOifren not leaves me like my X did  tO me befOre..sob,sob,sob....perkenalan aq ngn dye dah mencecah dkat 5 tahun lebih gak bcOz time aq kawan tu aq bru form 4,sO aq suke kwn ngn dye at the first cz everything sekepale ngn aq,that why la i bertahan ngn dye smpai skunk,Of cOz la tipu lau i cakap xpnah bergaduh n berpisah kan,erm ade gak terpisah mse tu aq fOrm 5 kot kesnye sb nset aq hilang then num phone dye pown hilang dh la aq xhafal num2 nie,dalam aty aq cme harap aq dapat jmpe n hubungi dye balik,setahun jugak kOwt aq kehilangan dye tapi dOa aq d mkbulkan bile aq jmpe smle ngn dye,time tu aq dh msuk lOwer six,
dunia ni kecik je,dye lak upernye kawan ngn mmber aq(lagi mudh r kje aq),Omg aq igt dye da lperkan aq time tu tp upernye x,then dye dapat num aq balik(selongkar mne tah num aq kan),aq pOwn xtahu n xsure ble mse tah kiteOrang declare nk kapel kan sb nye xde lak dye ckap ayt kita kapel nak??,awk nk jd awek saye x??yg aq igt time gurau2 dye cakap awk nak kawin ngn saya dOk??hahaha,gurau2 kan sO aq ckp nak la lau awk nk kat saya,aq pun bg jawapan cm gtu je,xde r siyes ngt,funny x..hahahaha,begitula seigt aq cmne bleh declare sO aq xde tarikh yg btul nk letakkn kat cni,sO time aq upper six tu dye still g ade ngn aq,dh xhilang dh...xnak dh dye hilang...smpai la aq dapat k Usm ni...tgh aq tulis ni pon,dye de ngn aq tp kat telepon jela.....tapi aq xnak bg dye bce sumer n..blushing2...hik3

Aq cuma berharap hubungan aq ngn dye yang dah nk masuk 5 tahun lebih nie kekal hingga akhir hayat sb aq da xde Org lain selain dye,dye la sahabat,pendengar mslah n celoteh aq,dye la pkwe aq,n aq nak dye la jugak husband aq nanti...hubungan kami dh direstui Oleh kedua-dua belah family,sumer dh tahu kOwt n aq harap lakengkawan n sape2 terbace ni dOakan kebahgiaan kami supaya dapat naik pelamin t...lau umur pnjang lah..,



Buat kawan-kawanku yang still mencari-cari cinta nie pastikan cari pasangan yang tepat erk t dh knfem aq masukkn kOrang lm list nie gak..hehehehe.....wah c yaaaa...t lau de pnmbahan bilangan aq akan update lagi...da ngntOk nie..huarggg(nguap)

Thursday, October 21

"blUr+pening lagi"

Kenapa sih aq ase pening sgt,semalam tidO lmbat lagi..ape aku nak buat,aq duk gayut tipOn n xleh tidO
Menderita tul kepale lau tidO xckup nie,tulun la nak wt camne nk bagi mudah tidO.I need ASOMNIA medicine tapi nk amik mne,sah-sah doktor xbagi lau mntak ubat tidO..ape kate aq telan ubat batuk sebotOl.
,

ape yg aku nak bgtahu cni ialah kepala aq ni tgh pusing bangat cm nk letup2,sO aq nk tidO tapi nk tidO magrib lagi nie,jap lagilah tidO...tp adakah aq bleh nk tidO sb aq mmg sush nk tidO..ape harus aku buat nie??dalam dilema..ade kawan aq ngadu kt aq dye asyik tidO je,lau gtu susah gak tapi xpe at lease mudah gak tidO,tadi best2 tidO nk p kls lsp lak,terkejut bunyi jam tibe2 sb tu kOt kepale aq pening..dh tu nk tidO ptg ade pejumpaan klkm lak+ngn p klinik dh la sejam..adOi dugaan tOl la..mnambahkan beban tul semua ni,ish3 xbaik tul aq cakap gtu...kate nak tabah hadapi semua nie...erm sabar jela sOk dh nak balik..

sebut sal nk balik nie,aq tetibe igt kls LSP aq yg still ade lagi mnggu depan,alamak cmne nie tiket dh beli sOk mlm,dh tu lak teacher LSP aq cam singa tadi badmOod k hape tah smpai kuar sume2 n dye bilang kls aq kls bdk pendidikan yang plg teruk yg dye pernah ajar..hmm dh lame kot pndam bru hari ni kuar sumer..xpela nk wt camne kan...dak2 kls aq mmg slmber..;P,dh tu nk ungkit status Apex la,tahu la usm ni naik taraf APEX UNIVERSITI tapi xsmstinya otak-otak student dye naik taraf gak..dah name manusia bkn semua sempurna...aii ketaq aq pkkan kls mnggu depan nk bg xcuse camne nie..nk suh sape tulun sainkan tuk aq...hmm sape x g mnggu depan kne bar dr masuk Exam..takut,aku xnak kne bar,xnak repeat LSP..sOmebOdy help me!!!


pss:  tulah eibah lain kali nk bli tiket pk dlu abis2,jgn pk nk balik jer kan da susah,peringatan tuk dri sndri 4 sem dpn..haha

Wednesday, October 20

❤My family a.k.a R@b@n te@m❤

Walaupun terlambat tapi nk tulis gak betape aq sedih n kecewa sebab time raye family i je xdek ngn diOrang cz i beraye kat trg,ni semua family belah mak aku,dOrg duk di merate-rate tapi always berkumpul d umah mktOk ku tersyg kat kpg.Raban,perak(sgt sdih trutame sb pic i xder lm pic2 nie)jelesnye,smpai aty kOrg2 sume..kihkihkih



 pakcik ni gaye pe nie??happy semacm jer..suke la tgk;)




 Okay nk pkenalkan ni la cOUsin-cOusin laki aq yg konon hnsem n pOyo
ala muhsin pkai bju pink ke???nk gelak tapi xpe shin dh nsem la tu jgn au suda
dari kiri: aq kasi nme2 mnje sudh la shin,faiz,abg mok,adik,abang,daus,man n yg kecik chumel tu cucu mktok yg plg kecik n muda amar n hadi..rndu nk cium amar la...aik Along xde pOwn??


 Ehem2,ambOi korg ni nk nasyid ke nk wt marhaban nie,haha
Okay n cOusin-cOusin pmpuan yg mne sgt spOrting n best..tapi cam xcukup bilangan la,mane lagi
dari kiri: nana,miza,q.mus,q.mar.q.jaja.tikah pOyo,qilla n ain.
sO yg xde lm ni Q.so,Q.irah,saza,p mne erk,mlepas ek lm tOilet,


 Haha,ni pOwn xsure ckup x bilangan ahli family mktOk nie,ala tenggelam adi n amar kat tgh2,yela mntang korg kecik kan,xpe amar tnggu k.tOi balik(ape kne ngena lak kn)




wah ramai kan family belah mak aq,bhgia je mktOk kat tgh tu,jeles2 pic i xdetapi xpe i happy la dr jauh tgk u all happy cm ginie,erm bukan sng nk berkumpul semua family.
 
 yg berbaju hijau ni adik mak aku,mkne er pkcik aq la,yg sebelah abg mak aq iaitu pak lang aq,yg berbaju ungu adik mak aq gak pak ndak aq n yg kanan tu pakcu aq hsband adik bongsu mak aqits mean menantu maktOk.



family pak jang n mak jang n their chidren,mak jang aq nie kakak sulung mak aq,dOrang ni org nOgori sembilan,suke msak pOdas2..hihi.n anak-anak m.jang aq the best,nk berjalan-jalan ngn dOrang la plg best;)lab u all


 Family pak tih n maktih aq,maktih aku nie adik mak aku n anak-anak mereka,dOrg duk sg.petani,kedah
wah suke3,nk kutuk cOusin aq c atikah nie yang berbaju coklat tu(gurau jer)time kecik2 kite slalu mandi same2 kan kak(Ops malu2)skunk xleh mndi sesame dh,dak pOyo ni stdy kat uitm skunk coz pe ntah tapi bakal ckgu la jugak cm aku(nk gak msukkn aku;P)rndu2 kat kOrang t jmpe cti sek ni yer..kite bergOssip-gosip,xOxO gossip gurlz



 ha yg berpOsing cantek nie family pak cik n makcik n dOrg punyer herO
pkcik ni adik mak aq tapi yg kebarape erk,lupe2..alamak cmne bleh luper ni..nnti kire dulu,
dOrg duk kal taman melawati Kl.dah besar dh cOusin aq nie.



 Nie family paklang&Maklang n the herOs n nana the chumel gurls
sama je theme baju..apsal abg mOk posing cm gtu,dh lme xgaduh nge c mOk n c kurus nie
i like gaduh2..hahaha..lau nk tahu yg bOys tu same umur ngn aq sO sb tu aq ske nk berentam ngn dOrg berdua;P..dOrang duk kat sg.buluh.SelangOr.


 Okay ni family Pak ndak&Mak ndak aq,Dorang n duk kat Johor Baharu,
purple k taun ni,i like purple..theme kite same la...hoho..miza dh besar nye,xsabar nk jmpe nk suh bercerita,syafik je bOy same ngn fmily aku n mktih sorg je bOys..hahahahaha

Ade satu family lagi tertinggal n xde pic family dOrang iaitu acu aq tp dapat pic husband n her heros



this my family
Xkire la nk letak gak pic family aq..hihi..ni pic family i,walaupun xraye kat perak ngn dOrg sumer ngn mktOk tp kami beraye happy gak sb yg plg pntg bg aq,pada hari raya,mak,ayh,adik-adik n abg ade bersame jugak..luv them sO much..


 Happy bngat sih,ni da mcm ikan srdin la,begini la keadaan di rumah mktOk aku lau time raye or cuti,tapi aq ske sb time2 gni leh kmpul rmai2 merapatkan hubungn keluarga,tapi mane aq lm pic ni xder pon,hehehe..tula sape suh family aq je xbalik kan..emm mane nk tahu,xplan awl2...che2..mktOk la n xhabaq awai2 lau x raye kat perak...(Ops salahkan mktOk lak)
 yang paling aq suker tgk pkcik duk bergOlek kat jalan tu,sakan tul posing ye..hihi,


 MaktOk n anak-anak &menantu,mktOk plg pendek..hihi,cian mktOk..xpe mktOk kite same tnggi,aik tOi tnggi sket dr mktOk kot;P

 Here pakcik & makcik(pasangan rOmentik)



Ha ni lagi satu pic dOrang ramai-ramai cam ikan srdin di dalam tinnye...kihkih,nk gelak kat kOrang sb i jeles i xde time nie...jaat x,mmg jaat sape suh aku xbalik kmpg...huhuhu