++mOst wElcOmE++

thanks fOr u all;)

~~ sign~~

╔══╗
╚╗╔╝
(¯`v´¯)
╚ . ¸.♥ U
(●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃)
/█\
/█\
✿❀✿❀❤
"FAMILIES"
"MOHD HAFIZAN"
"ALL FReNS"

~~fatIhah nazali,ain nadia,mimie melissa~~
H@FIB@h fOrever(",)
♫♫♪♫♫♫♪♫

Wednesday, November 24

mErdeka

24 nOvember 2010
wah hari nie hari yg dinanti-nantikan aq udah merdeka dOng
merdeka paper exam final sem 3 nie..hik3...suker2...
dah boleh ngadap lptOp 24 hOurs n bleh strt packing sume brg dh
mahu pulang dOng!!!
bye-bye sem 3 wait fOr me sem 4

Tuesday, November 23

lazy gUrlz

yeah buat mse skunk aq sdg mnjadi seorg budak yg sgt malas,mlas pe of cOz la malas stdy
esOk ptg last paper tp aq cam dh xde mOod nk stdy paper tu,dr.anba bg jela saye A paper HSK 203 sOk ye!!!ahaxx,erm susane kat usm nie dh sunyi sepi dh,aq ase cm aq je yg still de kat usm nim,xpe la sunyi sket nk stdy dapat privasy tapi kan aq mls giler nk stdy,bukak nota then tutp,duk kt meja kjap je then terus ngntuk n nk baring..apela nk jadi yerk,dh nk wt cane ngdap nota pon ilmu x msuk gak.any suggestiOn??

erm perut lapa la,lau trun kafe mse nie msti xde lauk lagi,dh tu lauk pOn yg same jer,bosan la....tapi lau trun nanti msti sumer lauk da tnggal sisa-sisa...tiap2 ari mkn lebihan jer.sedih btul la...masak lam bilik tiap-tiap ari msak srdin lagi la muak nk termuntah pOn ade tp sb mls nk trun mkn jugak la jnji perut terisi..hahaha

sO ape nk wt ari nie,stdy malas,mkn pun malas(btul k mkn mls??),tidO jela tapi nk tidO bru je bngn,..hahaha
xpyah wt pape la,ngadap je fb n lptOp nie,ermm ptg ni  nk anta lptOp p format,lptOp xde mslh cme saje gatal nk format lgpOn xpnh fOrmat g,rse cm berat 66 dh nk bke lptOp nie,hrp2 abg tu kmbalikan lptOp aq cepat sket sb aq ne bleh renggang ngn lptOp ksyangn n lelame..huhu..dh la tu tuk rinie,xtahu nk tulis pe..atak fk exam lg nie...semOge berakhir dgn baik je sOk.bye3

Friday, November 19

tOday

erm baru bape ari duk umah mktOk dh kne dtg sni balik,sb hari nie de paper lagi
sib bek paper ni ptg kul 3 nanti sO aq relax2 g bkn stdy pOn,erm rumate aq xdek sib bek adik bOngsu
aq yg tgh cti sek skunk nie nk dtg cni temankan aq,hehehe..xla aq rse sunyi sgt..

erm abOut paper ptg nie,aq xtahu dh nk stdy pa,sb rse cm mls sgt dh nk ngadap nOta...nOta pOn sket je,bce duk ulg mnde same,knape aq perlu mls nie???uwawa...hari nie kami berdua mkn nasi lauk srdin je sb mls nk trun bli mkanan,kafe kan jauh,huhu..yeah esOk nk kuar bwk adik aq jln-jln penang tp nk g mane erk,erm xpela pg je mne2..hehehe....sb paper hsk lmbat agy de g gap 5 hari sempat la jejalan dulu..hik3


wish me luck yer for exam ptg ni....;)

Sunday, November 14

"Hari raya,huray raya,raya"

yeah kite akan beraya lagi,hihi...mksud saye raye haji bukan raye pOse tau,sedih gak raye haji xdapat jumpoe my cyg,sb balik beraye kat perak je umah mktOk sib baik mak dh pndah duduk kat sane xla xdapat jumpe mak.eSok lps exam pgt 201e aq akan menaiki bus ke jetty sengsOrg jer,huhu...mntak2 la pndai n selamat smpai ke destinasi.balik pOwn bkn cuti lame cOz 19 nie ade paper lagi sO de lah lam 5 hari bermula esok,erm jnji dapat balik,xmau aku beraye kat usm..huhuhu...kepada sume kawan-kawan 

selamat menyambut hari raya haji atau korban or aidiladha.maaf zahir&batin



biasa sebut pasal hari raya aidiladha nie mesti kita akan bnyak makan daging sbnya dah nama korban sO mmg la umat islam akan berkorban pada tariikh nie,contoh-contoh aktiviti biasa dibuat mase raye haji.

 aq bersimpati ngn nasib cik lembu nie..hehehe


 Oh cik lembu...nyum3


Saturday, November 13

"mamat oh mamat"

cerita mengenai mamat ni bukan org lain tapi pkwe aq sndri,hahahaha,pakwe aq belajo facebOoking dh leni,bkn aq xske tapi aq takut dye slh faham je pape yg dalam fb tu,yela kan aq n dalam fb banyak merapu..nak jadikan cerita aku yg buatkan facebook tuk dye,saje je aq buat sebenarnya tuk ske2 xsangka la plak dye bsungguh nak mengaktifkan diri,tadi dye cakap

"abang xtahu la nk komen yg sape,semua mmber ayg lam list friend,malu la abg"

aku pOn nak kate pe kan,dh xpela nak wt baru pOn ikut abg la wat private xpe xpyh add ayang xpe gOp
bukan aq paksa pOwn kawan2 aq add,kawan2 aq yg gatal nk add,ade gak yg sbuk nak skodeng profile pkwe aq kOwt sb tu add,yela dh xde kaitan ngn dOrang kn
(hahaha,ayat perli nge sediss)

xpela ikut ske dye la janji bukan disbkan nape2 lam facebook kami gaduh...doakan kami ceria n bhgia yup..bye

"Aghhh"

walaupun aq dh abis paper killer aq rinie p aq still xde perasaan happy pOwn sb pe bukan nye dah abis sume exam,byk g paper xdijawab lagi,mak mahu pulang,xmahu exam boleh..huhu...
aq ase xhappy jer nasib baik dah nk abis sem 3 nie,tahun depan sem 4 dah..ble aq nak sem 7,8 nie leh abis trus study,n then leh kje lak(tu pon lau de rezeki)..apsal aq ase cm xchat badan je nie n pelbagai rase yg bermain lam kepale otak aku:

nak demam

bOsan,bOrink 
 

sakit tekak 
(smpai nk telan air pn sakit)

mate ngntuk

sentiase menguap

pening hngga denyut2

kekusutan

dalam dilema

perlukan kawan-kawan 
(tapi xde sorg pon leh hrp d cni)

xde perasaan nk wt baik kat sesape

jadi menyampah ngn semua orang

mls nk cakap banyak
(ngn sesape pon)

mulut dah letih

nk gigit n telan org

nak menjerit kuat-kuat

rasa kesunyian

rase bnci kat seseorg
(tapi xsure sape)

rase dah xmahu duk usm nie

rase mnyesal lak
(mcm2 mnyesal)

rindu kat mamat hafizan
(xmsj g hari ni)

rase cam xnak senyum
(tapi tgk tom n jerry aq gelak je kuat)

nak terjun saujana
(tipu je)

nak buat ibadat banyak
(tapi perasaan mls tu slalu dtg)

nak bunuh semut lm bilik aq
(jadi killergurl) 

nak kuar ambik angin
(tapi motor xde lagi)

nak release tnsion p njoy
(tapi cnta xde kat cni)

nak pergi naik jmbatan penang
(berjalan kaki sorg2 tgk lmpu)

 


pss: masalah-masalah yg datang berpunca dari hati yang xtenang,yup hati aq xtenang,i need ketenangan sO nk p sOlat n mngaji al-quran.bye

'HSM 215'

13/nov/2010....2.15 p.m= hsm 215,paper killer untuk aq sem nie..yA Allah kau mudahkan lah aq nak menjawab nanti,biarpun aq dah bace nOta tutOrial tp tetap rase takut sbnye sOklan yg kuar nanti xpasti dr tutOrial Or sOklan lain,yang aq mintak supaya sOklan nanti mudah difahami dan xberbelit sb nanti senang aq nk gOreng sOklan tu.huhuhu,skurang-kurang reka-reka dapat gak memenuhkan kertas jawapan.ni pon baru bngn td tertidO jap sb kepale pening sgt tapi mengantuk lagi,aq asyik ngntuk jer nie of cOz lam dewan t mase exam aq nguap setiap mase.makan pOwm cam xslera,blurr lagi nk trun sib baik rumate nk tlg blikan,leh gak aq tgk2 nOta skali agy tapi lau tgk pOn pale Otak aq dah xlarat nak mengingati dan menghafal last-last minit camni.

"bikin baru"

erm for information i nak buat blOg baru cOz nye blOg aq nie da xleh tukar layout..huhuhu....that why la aq tgk blOg nie background same jer,naik muak lak...huhuhu....nak wat baru,nk bikin baru gak p tnggu lps exam la...hee~~~~

Thursday, November 11

'semangat lebih;P"

haa ni smpat g snap pic kOnon nye study la kan,tp lau nk tahu tujuan aq pkai earpon tu cz aq ngh tgk cerita adamaya,ahax...study sambil tgk citer ofcoz la xmsuk p mmg aq ske wt cam gtu;P


yes ade perubahan,pagi nie aq bngn awal la...sb pe semalam tido awl sket dr sebelumnya sO sb tu leh bngn awl nie,aq bngn pOn d sbkan bunyi alarm hp rumate aq,yela cOz alarm aq knci 7.30...hahaha...aq n sebenarnye pemalas sket bngn awl.kdg sOlat subuh pOn terlewat kdg2 ter*****(fhm2 la yup)huhuhuhu...erm ni niat nak study la ni,pg ni de paper bi LSP300 tapi aq bngn bkn nk stdy yg tu,aq nk bce nota sj paper killer yg plg aq xtahu pa..yela kuliah pon 2,3 kali je masuk..sO guest la aq mmg pemalas..hahaha


        ✿❀•❤•✿❀❤✿❀•❤•✿❀❤✿❀•❤•✿❀❤✿❀•❤•✿❀❤✿❀•❤•✿❀❤

sO aq nk share keadaan meja aq ble aq nk study,kdg2 xleh nk study cOz keadaan meja sgt serabut dan melOyakan..huhuhahaha,anyway wish me luck fOr my exam yup...luv u all 

ha tgk la ni kan..uhukk....lau kOrg msti xleh nk study;P


Ni nOta je lebih bce nye tidak(gimik2);p



ha ni la yg aq mksudkan,study2 tapi lptOp sntiase ade d cc aku...huwa3,tu nmpak tu ngh tgk movies adamaya la tu;P...So disbkan ciri2 pembelajaran aq la yg paper aq xpnh nk dapat elOk..care study yg x berkesan...lalalallalala~~~~



pss:   

k la u all,ni da nk start care study yang berkesan nie....kui3,gdluck fOr me n fOr all my friend yg tgh berexam ari nie;)

Monday, November 8

"finnally"and "hOpefully"


(HST 223)


Arghhh akhirnye selesai sudah paper first tuk final exam aq sem 3 nie iaitu HST 223
tadi p jawab exam ngn mate ngntuk,kepale pening,sO ble da msuk tgk sOklan,erm sOklan tutOr sumer masuk,lau sesape mmg ngafal n bce tutOr btul2 knfem leh jawab dengan mudah dan hati yg riang tapi aq xde persediaan langsung paper first nim,Org kate paper first la yang lebih semangat nak jawab tapi xdapat nk byg betape aq mls nk jawab paper ni tadi,sOklan sng sgt tapi rugi aq xbace btul2,xready btul2..dah nak wat cane nasi dh mnjadi bubur,xdapat undur mase lagi dah

ade 8 sOklan jawab 4 je tapi aq ase cam aq jawab 3 je xckup mase tmbah dengan aq xigt langsung,bkn main stdy last minit semalam n pagi td tapi xigt2 jugak,yang sOklan aq sndri present mse tutOr pon aq xigt langsung,aq nak cakap kat sni aq da wt kesalahan besar cOz xbersungguh stdy tuk paper ni..harap2 lagi 5 paper yg akan datang,aq dapat jawab dengan baik(ckp saje kot,time n ngadap lptop g,xreti nk stdy)

Sunday, November 7

"sEdih k gUmbire"

pagi tadi mak call,mak cakap"mak dah buat pertukaran adik sek di perak",bila je dgr cmtu aq da xtahu nak ckp pe,xtahu samada berita gumbire k sedih,yg pasti aq berjauhan ngn org tercyg aq,ngn kengkawan..da pndah mmg akn sush nk balik trg lagi dah..xsnggup la plak tapi nk wt camne lau itu kputusan mak,erm gembira ke dapat pndah perak??aq pon tnye diri aq,kat perak ade ape erk,cam terasing je nnti ble pndah,kawan2 xde,nak g jalan pon sush tempat baru....huwa3...nak nagis bleh x tapi yang pasti aq xtahu nak ckp pe nie,dah la sok exam...pale otak aq lak bingung nie...xnak pndah leh x??nak duk trg tapi cian lak mktok duk umah sorg2 lau ade mak leh gak tolong tgk2 kan mktok kat kpg perak walaupun aq belajar kat penang ni je,kire xjauh la dengan perak tapi aq ase mcm xbest jer.


ermmmmmmmm,sO nak wt cane nim...;'(

Saturday, November 6

'nOt ready yet"

erm pagi nie aq da smpai usm tercintan,mate pon ngntuk,tubuh pon letih cz semalam dlm bus xleh tido sgt pOn,
da smpai bilik trus tidO then bngn kat kul 12 lbih..OMG ape nk jadi nie..ble da bngn teghari sumer kje tertangguh la,sO bngn2 perut lapar tahap gaban,tapi nk mkn pe..nk msk nasi mls,dh bosn mkn lauk telur with kechup,nk trun kafe pon mls..sumer mls pe la yg aq rajin. sO panas air n menu utama bihun pama n air milo..bleh la tu wat ic perutkan,sO bke lptop..kuarkan nota dr beg....duduk sndar kat kerusi konon nk start mmbce nOta then ble da bke fb mlekat la plak sni,bkak blOg tgk follower da bertambah....suke la jugak...kOnonla kan cm blOg aq best n bgus sgt...byk merapu jer nie..thank pade sume yg jadi fOllower yep..hehe



sebenarnye byk mnde lagi aq nk share n nk update kat blOg aq nih tp cm keadaan x mngizinkan sb pe sb aq still ketaq g nk exam first paper hari isnin ni..ble da ketaq mmg la nmpk sgt aq n xready lagi kan..yes i'm nOt ready yet sb pe balik ritu aq njOy je,xsntuh sgt pOn nota sO skunk bru nk start n tergagap2 nk ngafal pOn xmasuk..tnsiOn bngat sih,gi mana mahu buat nih....Otak aq blur...abisla,matila aku da la paper first sejarah....kne byk ngafal agy xtahu la lm mse 2 hari agy nk exam dah nie.......yA Allah tolongla hamba mu nie..huh time2 sush nie mle la bru igt tuhan,...sob,sob,sob......syhdu lak rase.....




yang penting aq nk infOrm kat cni aq tul-tul xready ngn paper HST223 nie;"(

Friday, November 5

*Cepatnyer mse berlalu*

cepatnya mse berlalu,mlm ni da nk balik penang
kenapa aty aku berat je nk balik,aq xpuas g duk umah actually bkn umah..hehe..xpuas g duk negeri ganu nie sb aq n berjalan merata-rata,kjap duk umh k.brg,jp duk umh pdg mdin,jap d bndar...so  sb tu aq xkate rumah umah saje...he3

mak aku ckp *hang nie balik xpernah lekat kt umah,bukan nk stdy*kuikui...kne btg hdung so pe aq nk ckp g kne admit la yg aq ni mmg kuat berjalan....kwn2 yg dekat aq pon msti da knl aq cane kn,pntg ajk jalan mmg nk p xpnh xmau p kcuali la lau aq xde mood mmg aq x p(tp jrg bdmood lau sb nk g jln)


sO skunk aq de kat umh pdg mdin agy,tadi p umh kwn aq kema tgk baby ye,yela mse ritu je p tgk kecik g,erm p td tgk ank ye dah besar n bulat la...comel dh....twin boy dua2 mmg la buas,cian kema tp xpe ma jnji bhgia ye..t aq share pic anak kwn aq tu....hehe,tp smpat snap sket je cz ank dye nangis nk tido kot..aq n dh la xpndai jage budak tp amat-amat skekan bdk2....wee^^

  ni time dOrg kecik 


ni ble dh besar(6bulan)debab sgt..hihi
ci adik(fahri)



 dlm buai tu abg twin dye c faris

 buasnye abg dye..huhu

comel sgt ank angkat aku nie..hik3


**********************************************************************
ptg nie nk kuar ngn syg aq sb mlm n da nk balik,nie duk tnggu ye r nie...hmm rndu nye pdahal semalam bru jmpe...k later la continue..muaaxxx ,kami kuar mkn pizza jer.


konon je nie mcm best,tp rse pizza tu biase je pon