++mOst wElcOmE++

thanks fOr u all;)

~~ sign~~

╔══╗
╚╗╔╝
(¯`v´¯)
╚ . ¸.♥ U
(●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃)
/█\
/█\
✿❀✿❀❤
"FAMILIES"
"MOHD HAFIZAN"
"ALL FReNS"

~~fatIhah nazali,ain nadia,mimie melissa~~
H@FIB@h fOrever(",)
♫♫♪♫♫♫♪♫

Monday, February 14

"Naik tUrUn-jalan-Naik tUrUn"

yeah finally hari nie bru aku berpeluang nk menceritakan pengalaman-pengalaman aku n kawan-kawan main kt taman permainan,tgk tajUk tu OfcOz mcm gEmbirE jEw main jongkang-jongkit kan



ish,ish bEst giLeR lau tgk papan tu naik,turUn,naik,turUn kan
kitE pUn sErOnOk nak main,tp yg aku nk cerita nie sebenarnye bukan pasal naik menda tu
tapi

Naik,tUrun bUkit lOl

-sample saje ok-

Pic yg atas tu samplE saje ok,sEbenarnye bukit yg kami pnjat 
bukan la bukit cantik n udara segar serta redup mcm tempat yg atas nie
bukit kami pnjat nie jalan raya,iaitu pnjat jalan raya yg berbukit,fUhh sgt dasyat sb
time lalu tu di temani dgn bunyi kenderaan-kenderaan yg seperti mklum penang nie xpernah bhnti ngn bunyi knderaan kan so sgt la enak muzik yg masuk lm telinga bercampur dgn udara yg xberapa nk segar ditambahkn pula gelagat cik matahari yg tunjuk keterangan cahayanya..



pergh sO kami masing-masing dh menunjukkan muke sebenar tanpa ditutupi oleh bedak,or something la bcOz of peluh dh kuar titik-titik nie..masing-masing pun menutupkan mukE dgr tuala dh jadi mcm pekerja ukur jalan..huhu,c aku mmg always xde lm pic kecuali pic grOup sb aku bertugas menjadi jurugambar yg xberape profesional dalam grup nie

pengalaman dari usmbertolak dr usm bukit gambir pkul 1.15 pm ok,time nie seperti hrp mklum time matahari terpacak ats kepala lagi kan tp nie la hakikatnya terpksa berjalan dlm panas,sebelum bertolak snap pic didepan pgar usm sebagai bukti

memperkenalkan ahli kumpulan 6 yg gagah pErkasa
dari kiri: aya,mira,aku,pian,dayah,ela,zurin.rehan

pOint 2: actually kitEorg xlalu pun ikut pOint satu iaitu melalui taman pekaka dan masjid al-soghir sO dgn bijaknyEr tERus berjalan ke taman lip sin tUk menUju ke point ke-2 ke bJ kompleks tapi bukan tuk bershOpping ye,nie tuk chEk pOint yg kedua n timE nie la kami terpaksa menempuh ranjau bErliku dgn menaiki bukIt,aku dgn perkerjaan aku jurugambar yg xbOleh jalan tanpa snap pic di kanan n kiri..fUhh thIs gmbar masE pOint yg ke-2





-berhenti rehat sekejap smbil snap pic fOr nk cri pejabat,balai or sek yg bOleh nk amik cOp pengesahan,kiteOrg mesti amik 20 cOp pengesahan daripada org-org berkenaan sebagai bUkti yg kami pernah lalu kwasan tu,jUst amaginE ok..-
 
-rumah impian;p-
 
 -satu umah de la lm 5,6 biji kete-
 
-pic nie saje aq nk masukkn cOz kawasan yg kami lalu mmg kawsan perumahan org-org kaye,tgk la rumah2 kt sini mcm rumah impian nk same ngn umah lm cite  fUllOuse...huhu...mmg jeles gilEr~~bilE la aku nk dapat umah cm gini kan..bOleh berangan jela..hahahaha-
 
 
 
pOint 3: actually aku xpernah tahu pun yang cawangan USM ade kat bukit jambUl nie,haha...bukan aku sorg k semua la ahli-ahli aku....jadi je student usm..hahaha...tempat nie wajib kami pergi tuk dapat kan cOp....disebabkan ekpedisi nie dapat jugak kami dapat mklumat baru..haha
 
 


 -cik tan dh tnggu kat cni,time nie xkantoi lg skip pOint 1-

-yeah still dapat buat muke gUmbire n chUmel-
 -di international shcOol-

 pengembara yg berdisiplin;p



-sape2 nk cari umh sewa contact aku
leh aku mntak tuk korg kat persiaran bj nie;p-
 
 -penat tapi tnjuk senyuman lagi-

 -nie grup 8 yang berjalan same ngn kami-

-ready tO gO gUys-
 
pOint seterusnya..haha...dah xtahu n xterbilang pOint yg berapa tapi yg pasti ade 14 map fOr perjalanan ekspedisi nie,aq sertakan gmbar jela ye...huhu

 -sampai kt schOol,amik cOp n bhenti fOr solat zOhor-


 -bUkti bergambar berhadapan schOol-

-berpic depan balai pOlis sg.ara after take a cOp-



 -sudah mahu ke destinasi setelah berjalan dgn kaki yg sudh nk tercabut-
di balai polis bayan lepas

 -ni la keadaan jalan raya mase kami lalu,sgt malu kepada penunggang kenderaan-

 -cuaca dh redup n mcm nk ujan-




 -time nie en.anuar dh tnggu kt sek sg.batu,igtkn dh dekat tp sgt jauh lagi,grrr mmg xlarat dh time nie-



-keadaan dh mula mendung n gelap,time nie dh pkul 6 lebih ok,mmg xsmpai2 lagi-
 
 
 -bersme ahli kmpln,menyiapkn tugasan-
 -jadi pelajar sek rendah balik..haha-

 -pkul 7.00 pg,dh mle nk tnggu bus rapid berangkat ke usm-

 -kOnvoi dan berpic ke tempat point 1 yg terskip semalam-

 -kami-

 -tempat last sblm berkmpul di pusat KO-k-


-yeah di pusat KO-k-,menyiapkn tugasan sebelum d antar-

seterusnya habis sudah perjalanan n pengembaraan kami semua ahli pengakap klkm usm n balik bilik fOr tido..huhu

No comments:

Post a Comment