++mOst wElcOmE++

thanks fOr u all;)

~~ sign~~

╔══╗
╚╗╔╝
(¯`v´¯)
╚ . ¸.♥ U
(●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃)
/█\
/█\
✿❀✿❀❤
"FAMILIES"
"MOHD HAFIZAN"
"ALL FReNS"

~~fatIhah nazali,ain nadia,mimie melissa~~
H@FIB@h fOrever(",)
♫♫♪♫♫♫♪♫

Tuesday, May 22

Dress time

Assalamualaikum semua =)

hari ni nak tulis n kongsi dengan semua malam dinner budak-budak sastera dengan pendidikan sidang 2011/2012
excited sangat sebab myb first time bagi au pergi dinner ni,yela sem2 lepas ramai yang ajak pg tapi xnak sb malas laa nak cari baju ikut tema,tudung agy,heel lagi tapi disebabkan aku dah tahun 3,dah nak last year so join la member2 ,teringin jugak nak dinner time belaja ni kan,,buat pertama kalinya aku pakai dress ni,actually beli dress ni untuk pakai wedding cousin 2 jun ni tapi dh xde baju so aku pkai je laa tuk dinner sekali,,beli online y u olss tapi menyesal jugak sedetik sb harge kt sini lagi murah =__=

me :dress turqOuis with gitar..ade ala-ala najwa latif x?
time ni aku dijemput nyanyi lagu 'cinta mukabulu'
hahahahaha


blink**the green eyes =D

********************************************************

Nak cite pasal makanan sket,,bayaran RM 25 for satu kepala,ok time makanan di angkat atas meja dengan lauk2 with nasi,semua bising2 ok lauk ape sket sangat,nasi sket macam utk 3 orang makan,,tapi lepas je makan,,dengan nasi tambahan...with 11 menu ok,,dan lepas mcam badak air kekenyangan,,akhirnya mengalah,akhirnya berbaloi sangat-sangat dengan bayaran itu

Senarai menu

: Nasi
: lauk = daging,udang,ayam,sayur,
: kuih kouci
: char kuey teae
: sate ayam
: ABc
: Buah-buahan
: ais cream cup
: a cup of dadih
: muffin(bekalan)







pss : Pic sate xde sebab semua mcam kebulur makan,n xsempat nak snap pic ;)
cian sate xleh nk glemer dlm blog ney !! ;p


*********************************************************

Seterusnya nak share gambar2 gedik kami semua time dinner ni...fOkus utama bergambar sakan...hehehe
with the beautiful and kind members,love u guys =)
 



Ni la buah tangan yang dapat n the number 139 is my lucky number
dapat jadi sister havoch kejap bile kene panggil p depan ;D

**************************************************
 

Taraa !! Hadiah cabutan bertuah,ley la wat letak pic kawen nanti ;))


Saturday, May 19

♥ Jangan sedih ♥

Jangan sedih bila orang lain tidak MEMAHAMI kamu.
Tapi sedihlah kerana kamu tidak MEMAHAMI orang lain

Jangan sedih bila orang lain tidak MEMPERCAYAI kamu.
Tapi sedihlah kerana kamu tidak PERCAYA pada diri sendiri

Jangan sedih bila orang lain tidak memberi KESEMPATAN kpd kamu.
Tapi sedihlah kerana kamu masih belum membuat PERSIAPAN

Jangan sedih bila orang tidak MENGHARGAI kamu.
Tapi sedihlah kerana kamu tidak MENGHARGAI orang lain

Jangan sedih bila orang lain MENGHINA kamu.
Tapi sedihlah kerana kamu MENGHINA diri sendiri

Jangan sedih jika orang selalu MENGKRITIK kamu.
Tapi sedihlah kerana kamu tidak pernah mahu MEMPERBAIKI diri

Jangan sedih jika kamu selalu JATUH.
Tapi sedihlah kerana kamu tidak mahu BANGKIT kembali

Jangan sedih kerana perjalanan hidup kamu penuh PAHIT GETIR.
Tapi sedihlah kerana kamu x pernah belajar dari PENGALAMAN

Friday, May 18

abOut mOney

Betullah kate orang yang  "duit mengalir macam air"

bergerak laju ,xsempat nak pegang,xsempat nak simpan.
kadang-kadang dari jumlah yang banyak menurun jadi 0
 
nak cerita dalam kehidupan aku ni,duit setakat RM 50 mmg xkn sempat pegang sehari pun,bukan nak riak,bukan nak menunjuk tetapi realiti sekarang,sebabnya dunia yang semakin maju ni RM 50 macam dah RM 10,lagi2 perempuan macam saya kan pantang nampak barang la,kalau duit RM 50 dapat lah beli 2,3 barang kan..Perangai saya hari-hari membeli,pantang nampak kedai.,setiap kedai yang saya masuk akan keluar dengan satu barang..hehe,x kira tempat,pasa malam,mall,even gerai-gerai tepi jalan,kuatnya nafsu membeli saya tapi jarang sekali kalau dapat beli butik-butik mahal,memang den xmampu agy,nak beli mahal-mahal tnggu duit sendiri,hasil titik peluh sendiri baru lah best kan,cukup lah sederhana je sekarang ni sesuai dengan status pelajar

saya bukan anak orang kaya pun,bukan jugak anak jutawan,manusia biasa je. tapi mungkin rezeki saya murah, duit sentiasa ada,alhamdulillah,terima kasih kepada sponser duit bulanan saya;),,tapi kadang-kadang lepas beli barang baru timbul penyesalan,,
"aku beli tapi aku xpakai sangat pun"
baju yang saya beli kebanyakannya pakai sekali dua je, mungkin sebab saya nak pakai macam orang lain jugak,nak beli itu dan ini,,kate orang ikut trend walaupun saya xla pandai sgt dalam bab2 berpakaian ni,time rajin je saya berstyle sket kalau dah malas tu cukup just tudung arini  saya dengan  baju t-shirt with selipa je pg kelas..mungkin dekat usm ni saya mmg xbergaya..sesimple yang boleh je,baju-baju chantek yg saya beli tu pun just tuk kuar dengan hubby saya,,

yela bukan nak nunjuk kat orang kan cukup lah saya bergaya bila ada dengan hubby saya je kan ;))

Hari ni dah berjaya mengeluarkan sejumlah wang lagi dari ATM machine,mesti menangis meraung dah kad ATM saye kan sb selalu kena cucuk..ngeh,ngeh~~ tadi cakap kat hubby duit dah abes,takut jugak nak bgtahu sb semalam baru duit masuk,ari ni dh abes,,just imagine kan kuatnya nafsu membeli saya...nasib baik dah kawin ni berani sket nak mintak byk2 tapi time kapel ritu mintak jugak..hahaha,,,alhmdulillah dapat suami yang amat memahami jiwa isterinya yang mmg shopaholic nie.

fRom one of my fren(mimi) cakap ;  
"pembaziran itu suatu kesilapan"

pss : ni jela luahan hati saya buat malam nie,mungkin lepas ni saya akan muhasabah diri saya supaya lebih berjimat-cermat untuk masa hadapan yang cemerlang lagi terbilang  ^____^

Wednesday, May 16

Sejenak

::Jangan berbangga denga pujian teman kerana sebalik pujian terdapat satu kejian::


Tadi terjumpa kata-kata ni mase duk usha-usha kata-kata hikmat,hurm tetibe aku dapat rasekan yg 70% daripada kata-kata ni betul la jugak.mungkin orang yang memberikan pujian kepada kite xseikhlas yang dia ucapkan kata pujian itu,munkin disebabkan kekurangannya dan melihat kelebihan yang ada pada kita then dia mengucap kata pujian sebaliknya di dalam hati tersembunyi perasaan yang kurang enak pada kita. tetapi kita jugak bukan bomoh,bukan ahli nujum,mungkin niatnya ikhlas,ape yang terkandung dalam kepala n hati orang kita tidak boleh baca kan melainkan hanya Allah s.w.t yang maha mengetahui niat-niat yang tersembunyi. Diharapkan perkara macam ni tak terlintas di dalam hati orang yang berada disekeliling aku dan ini juga peringatan buat diri aku supaya tidak ada di dalam hati aku untuk benci dan dengki kepada orang yang disekeliling.mudah-mudahan hanya sifat mahmudah lekat di dalam diri kita dan jauhi segala sikap mazmumah ;)

Tuesday, May 15

It abOut feeling~~

gaduh , berperang,sedih, kecewa, suka n duka sentiasa bersamenya tapi hatiku tetap enggak bisa kehilangannya,,,dia lah segala-gala kawan,kekasih dan suamiku...dia adalah suamiku yang banyak mewarnai kehidupan ku,sentiasa mendengar segala luahan masalah tanpa jemu..terima kasih sayang di atas segalanya...walaupun bergaduh sampai tahap perang dunia ke-3 namun hati ini tidak akan berubah,akan tetap mencintai dan menyayangi dirimu,jauh di mate dekat dihati.


Pernahkah si kekasih atau suami yang membelikan alat solek untuk anda???

bermula dari suamiku yang ingin membeli alat solek untuk isterinya iaitu aku yang comel...kikiki,,mimpi ape suami nak beli sndri ni,,biase kalau nk beli mesti aku ade bersame tp tetap jugak dia yang kena bayar...kikiki,,xtnggu jadi suami time kapel pun mmg duit dia yg kuhabiskan..tngginya pengorbanan seorang lelaki untuk orang yang dia sayang kan,ketepikan kepentingan sendiri untuk memuaskan aty,membahagiakan kesayangannya.

 Yeah orang sentiasa nampak aku gembira,kawan-kawan cakap aku bertuah sebab dapat suami baik ,caring, romentik dan hensem...perlu ke mention hensem kat sini?? bukan nk riak tapi ramai ckp mcm tu,,kalau aku,aku xpuji dia depan2 takut kembang plak....orang nsem kan biasa playboy tapi not him ok !!,aku pun xpernah impi akan dapat suami yang nsem,dah jodoh Allah letakkan di setiap kelebihan mesti ada kekurangannya jugak kan,,,,sebagai pasangan haruslah menerima setiap kekurangan bukan hanya mengagung-agungkan kelebihan sahaja...

Dalam kehidupan ni kadang-kadang bukan semua nya gembira kawan-kawan tapi malas nak tunjuk kesedihan depan orang,,nak sedih sorang-sorang tapi kalau bahagia mmg xdapat nk sorok,senyum sepanjang hari pun xpe...time badmood,byk kerja n time perang2 baru la emosional siket...hehehe, biasalah xtnggu bile dah kawen, kapel pun kadang-kadang ada jugak berperang Cuma bezanya sekarang  kalau berperang xla lame sampai berabad-abad,,trutama lepas dah jadi suami isteri ni,kurang sketlah bergaduh kalau gaduh pun sekejap je then aku igt pesanan dari seorang rakan yang cakap dah jadi isteri kalau gaduh ke ada salah faham kena cepat-cepat mintak maaf sebab syurga kita di bawah tapak kaki suami Begitu besar kan dosa kalau bermasam lama-lama dengan suami,,aku cuba n try harder la skrg ni xnak bg melarat lama-lama even kdg-kdg ego mengatasi segalanya...hehe,,kadang-kadangnya punca dari aku yang manja,,,chewah manja ke....hehehe.

Ape-ape pun aku  bersyukur dengan segala nikmat yang dikurniakan walaupun tidak sama seperti orang lain yang sentiasa dengan kehidupan yang mewah, bagi kami ,kami rela hidup dalam kesederhanaan asalkan tuhan kekalkan hubungan kami hingga ke akhir hayat dan kami tetap bahagia dan gembira dengan cara dan gaya kami sendiri..=)


pic Our first hOneymOon,,dekat je arOund Kuantan...hee~~but happy sangat2...thanks lOve =)

 This is my belOved Husband

 first hOneymOon_Kuantan

Teluk Cempedak_Kuantan

pss: Can't wait for secOnd hOneymoon n myb after Hari Raya puasa ;)

Laman Nurani =)


 Dengan lafaz بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 
 
Berdoalah pada pagi ini... “YA ALLAH, kurniakanlah kesihatan padaku, Ya ALLAH kurniakanlah kesihatan pada telingaku, Ya ALLAH kurniakanlah kesihatan pada mataku, Ya ALLAH, aku berlindung kepada-Mu daripada kekufuran dan kepapaan, Ya ALLAH, aku berlindung kepada-Mu daripada kesengsaraan azab kubur, tiada Tuhan melainkan Engkau.” ...Amin ya rabbal 'alamin
 
Alhamdulillah,
hidup di dunia yang penuh pancaroba mengajar kita erti
kesabaran,kekuatan dan ketabahan
Ia memerlukan pengorbanan yang sangat besar,
kita sebagai manusia bukan hanya dilahirkan hanya  untuk sekadar bersuka ria
 tapi ada tanggungjawab yang di tugaskan kepada kita...
mungkin kerana hanya mengejar dunia kita alpa,lupa pada yang Esa
Setiap pengorbanan akan disusuli dengan kejayaan ,Allah maha adil
 “Barang siapa yang berusaha akan beroleh kejayaan”,
Depend on usaha,tawakkal dan doa setiap hambanya.

Monday, May 14

2012 first pOst ^__^

Alhamdullilah masih diberi kesempatan untuk hidup dibumi Allah yang indah ini,
tup,tup sudah tahun 2012 ,
aku akn cube membersihkan blog yang sudah lama tak dibersih,
kerana sibuk sangat sejak akhir2 ni lgpun aktif sgt dengan facebook terlupa dgn blog kesayangan,ngee~~

And now aku dh smpai half semester for this third year,happy sangat bcoz next sem dh final year..start today i will be
appreciate setiap detik yang akan mendatang ;)
pss: i think enough for today,xOxO